34 jaar geleden kwam de familie Stadtmüller in Staphorst wonen in de toen voormalige Notaris woning. Vader Stadtmüller geboren in Hongarije kwam 57 jaar geleden vanuit Duitsland in Nederland wonen waar hij trouwde met zijn Hollandse verloofde.

In Ommen had vader jarenlang een eigen kapperszaak. Na twee verhuizingen kwam het gezin in Staphorst terecht. Vader Vond het eigenlijk een te groot risico om samen met 7 kinderen een zaak te starten in Staphorst waar ook nog een dochter werd geboren. Echter durfde zijn echtgenoot dit avontuur wel aan te gaan.  Al gauw groeide de kapperszaak uit tot een goed lopend bedrijf. Veel huidige klanten zijn vanaf het begin tot nu toe gebleven.

Dochter Claudia was 8 jaar oud toen zij in Staphorst kwam wonen. Na het voorgezet onderwijs had zij verschillende baantjes en was langere tijd au-pair. Studeerde in Utrecht en werkte als justitieel verpleegkundige en de afgelopen 10 jaar als toezichthouder bij de GGD. Tussendoor behaalde Claudia haar kappersdiploma, volgde kappers trainingen  en was regelmatig te vinden in de zaak van haar vader. Voor vele klanten al een bekend gezicht. Inmiddels is vader Stadtmüller 78 jaar en vindt het tijd om per 1 januari 2022 de schaar over te dragen. Toch zegt hij niet definitief afscheid te willen nemen zal nog eens bijspringen als dat nodig is. De Kapper kijkt terug op een dankbare tijd. Hierbij wil de kapper elke klant heel hartelijk bedanken.

Dochter Claudia geeft aan het een prachtig vak te vinden. Het sociale contact maar ook om de klant weer verzorgd eruit te laten zien. Naast de drie dagen kapperszaak opent zij in januari haar eigen permanente make-up salon in Staphorst. Herenkapper Stadtmuller gaat verder onder de nieuwe naam: Mooi By Stadtmüller

Gaat er wat veranderen? We blijven heel gewoon! De kapperszaak is in een nieuw jasje gestoken maar heeft nog steeds de gezellige uitstraling van een huiskamer. De openingstijden en dagen zijn wel aangepast.

December 2021