Zo natuurlijk mogelijk en samen bepalen we de vorm en kleur

Het is van groot belang dat je permanente make-up specialist weet wat ze doet, kennis heeft van de huid, pigmenten en de bijbehorende risico’s. Met mijn verpleegkundige achtergrond en ruim 10 jaar lang ervaring als GGD inspecteur van de warenwet weet ik de fijne kneepjes van het vak. Ik heb veel gezien tijdens mijn werk. Er is een groot verschil tussen opleidingen en of een training van twee dagen. Ik heb een erkende opleiding van vier maanden gevolgd inclusief diploma. Het is onmogelijk om goed en veilig werk te leveren met een cursus van twee dagen. Hier zie dan ook vaak grote schade aan de huid en kennis tekort van vormgeving en de juiste pigment kleur. Daarom zie je ook prijsverschil bij de pmu specialisten.

Veilig

Tegenwoordig worden we steeds kritischer over wat we op onze huid smeren. Maar hoe belangrijk is het dan dat je een goed product gebruikt wat in onze huid komt. Daarom maak ik uitsluitend gebruik van de pigmenten van Swiss Color. Deze pigmenten zijn niet schadelijk voor de huid en onze gezondheid in tegenstelling tot de meeste andere pigmenten.

Pigmenten van Swiss Color zijn vrij van ijzeroxiden, PAA’s en PAKS’s. Maar wat zijn dit voor stoffen? Ijzeroxiden zijn metalen die ervoor zorgen dat de pigmentkleur na de behandeling rood/oranje kan verkleuren. PAA’s en PAK’s zijn stofjes uit het producties proces die achterblijven, door een trigger (bijvoorbeeld UV-straling) kunnen er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Doordat deze stoffen niet voorkomen in de pigmenten van Swiss Color blijven ze mooi van kleur in de huid. Daarnaast zijn alle producten 100% vegan.
De pigmenten voldoen aan de strengste Europese normen van 2022 (CE-gekeurd) en de kleurstelling en kleurintensiteit zijn van hoge kwaliteit. Tevens zijn ze zeer goed getest en onderzocht op allergieën (voorzien van INCI-codes), hypoallergeen en geven een heel natuurlijk resultaat.

Sinds 1 juni 2007 mag Permanente make-up (PMU) uitsluitend worden aangebracht door salons met een GGD-vergunning. Mooi By Stadtmüller beschikt over deze vergunning. Ik werk dus volgens strenge richtlijnen op het gebied van hygiëne, veiligheid, nazorg en voorlichting.
De PMU wordt met een zeer modern, geavanceerd en veilig apparaat aangebracht. Het apparaat is digitaal gestuurd en werkt op de millimeter nauwkeurig.

PMU staat voor permanent make up, in het Nederlands ook wel permanente make-up of micropigmentatie genoemd. Het is – in tegenstelling tot wat de naam suggereert – niet permanent, maar semi-permanent. Het pigment vervaagt na verloop van tijd. Meestal blijft pmu 3 tot 5 jaar zitten en is een touch up na een jaar aan te bevelen om de kleur mooi te houden. Het proces van de behandeling lijkt op tatoeëren, aangezien je bij beide technieken pigment in de huid aanbrengt. De verschillen zijn dat tatoeages in een diepere huidlaag gezet worden dan PMU.

MooiByStadtmüller PMU

Diensten

Wenkbrauwen

Lees verder

Eyeliner

Lees verder

Lippen

Lees verder